HomeSite mapIntrebari


                                        Cea mai completa oferta a unei gradinita particulare ploiesti, transport asigurat, programe educationale si activitati de recreere variate, totul pentru buna dezvoltarea a copilului tau.
 

 

   

    


  GRADINITA ANGELS este dotata cu camere de supraveghere video.

 

Cum il recompensez pe copilul meu pentru un lucru bun pe care-l face ?

De preferat ar fi ca toata educatia sa se faca pe baza unor stimuli si a recompenselor, pentru orice lucru bun pe care-l face copilul. Dar aici – atentie : evitati capcana de a oferi numai recompense materiale : jucarii, dulciuri, haine etc. Recompensa poate fi foarte bine o lauda sau o incurajare, o mica excursie mult-dorita la sfarsit de saptamana. Nu abuzati, desi e mult mai comod, de vesnicele bomboane, ciocolate, inghetate si alte alimente dulci care v-ar ingrozi daca ati sti ce probleme medicale ii pot cauza copilului dumneavoastra. « Mami e mandra de tine » sau « tati e foarte fericit ca ai facut asta » poate fi foarte bine cel mai bun stimul pentru ca data viitoare copilul sa aiba comportamentul corect si dorit.

De asemeni, daca el observa ca este tot timpul recompensat cu bomboane pentru ceea ce face bine, va avea tendinta sa faca lucrurile numai pentru aceasta recompensa. Gresit, din doua motive : unul ca intr-o zi, cand nu veti mai avea bomboane, copilul va inceta sa se mai comporte corect, ba chiar va va blama ca il lipsiti de dreptul lui, al doilea motiv si cel mai important, isi va crea impresia ca pentru tot ce va face in viata mai departe va primi o recompensa, iar viata nu e asa. Viata nu-i va oferi recompensa la fiecare pas, sau nu una foarte explicita. Daca va traversa mereu la culoarea verde a semaforului, nimeni nu-i va mai oferi bomboane pentru asta. Recompensa implicita va fi ca nu va avea un accident de circulatie, dar el nu va mai remarca asta, recommpensa implicita adica a comportamentului corect.

Va trebui sa invete ca unele lucruri functioneaza pur si simplu fara o recompensa evidenta, ca unele lucruri sunt facute intr-un fel pur si simplu pentru ca asa trebuie.

Cand impartiti sarcinile in gospodarie, aveti grija sa-i repartizati si copilului unele, din cele mai usoare, fireste, pe masura varstei lui, si nu il recompensati tot timpul, de fiecare data cand spala vasele sa zicem. Va trebui ca recompensa s-o constituie munca in sine, da, ii veti dezvolta placerea pentru o activitate sau alta, si obligatoriu, o mica lauda si o incurajare. (Doamnelor mamici, stiti foarte bine ca un comportament de incurajare subtil, cu doua-trei vorbe bine alese, il poate face chiar pe sotul dumneavoastra sa fie mandru ca piata s-o faca intotdeauna numai el. Pentru ca l-ati incurajat subtil, l-ati laudat, ati fost recunoscatoare in mod sincer. Daca functioneaza acest lucru in relatia dintre doi adulti, cu cat mai mult va functiona in relatia dintre dumneavoastra si copilul dumneavoastra ?)

Deci, cautati sa acordati, din cand in cand, recompense, bine alese, lucruri dorite, si intotdeauna laude si incurajari. (Critica este distructiva, chiar si pentru spiritul micutului in formare, sau poate cu atat mai mult). Laudati, incurajati, apreciati !